HOUSE IN SOMERTON

GARDEN ROOM - SOMERSET

Our client required a series of extensions and internal alterations to their modern detached house in Somerton, Somerset.

These included a traditional garden room to replace the existing conservatory.  Unlike the conservatory, the new extension can be used all year round - it is both light and well insulated - and does not suffer from noise when it rains.  A glazed lantern allows light to reach the existing dining room (to which the garden room connects) and upon opening the automated windows, quickly removes unwanted warm air.  Windows on three sides provide views of the terraced garden beyond.  The building is formed with a Somerset Blue Lias stone base, rendered masonry and a lead roof.

They also commissioned designs for a set of bathrooms incorporating bespoke joinery, natural stone tiles and marble topped vanity units.  A two-storey bay window to the front of the house adopts the same character and materials as the garden room.

Extension to a house in Somerton, Somerset - traditional garden room with lantern

Garden room with lantern

Refurbishment of a house in Somerton, Somerset - traditional bathroom

Master bathroom

James Armitage Architects, 27A Westgate Street, Bath, BA1 1EP

© 2020

  • Facebook
  • Twitter
Linkedin
Refurbishment of a house in Somerton, Somerset - traditional bathroom

Master bathroom